Kuka on Ikkunainen?

Rakkaudesta vanhoihin ikkunoihin ja oviin – rakkaudesta käsillä tekemiseen 

 

Vanhojen puuikkunoiden ja –ovien kunnostaminen on sekä eettistä että ekologista.  Lisäksi ne ovat vaan niin kauniita ja paikkoihinsa sopivia! 

Opit ikkunaentisöintiin hain vuonna 2017 Billnäsin Rakennusapteekin järjestämästä ammattikoulutuksesta, josta sain luvan käyttää ammattinimikettä ikkunaentisöijä. Taidot harjaantuvat  matkan varrella, työtä tehdessä. Jokainen ikkunapuite ja ovi on kuitenkin omanlaisensa, vaikka perustat ovat samat. Useamman sadan puitteen ja oven jälkeen tohtii sanoa, että kunnostus kannattaa – on sitten kyseessä jyhkeät kartanon pariovet tai pieni possulan ikkuna! 

 

Yritykseni Ikkunainen on perustettu vuonna 2018. Verstaani sijaitsee Kotkan Karhulan Korkeakoskella, toiminta-alueena on Kymenlaakso, Etelä-Karjala sekä itäinen Uusimaa, sopimuksen mukaan tietysti koko Suomi. 

Mielelläni myös jaan tietoa ja oppia aiheesta – Kotkan Opiston ikkunakurssien kautta ovat jo lukuisat talonomistajat oppineet kunnostamaan ja arvostamaan omia ikkunoitaan ja oviaan. Lisäksi lähiseudulla ilmaisten tarjouskäyntien yhteydessä tulee kiinteistönomistajalle monia arvokkaita vinkkejä ikkunoiden ja ovien kunnosta sekä mahdollisuuksista. 

 

Ekoteko 

 

Vanhojen ikkunoiden ja ovien kunnostaminen on varsinainen ekoteko, hiilijalanjälki eli ilmastokuorma on minimaalinen. Samalla työn teettäjä tukee suomalaista käsityötaitoa ja yrittäjyyttä. 

 

Lisää aiheesta “Miksi entisöidä ikkunat”

 

Ikkunaisen aiempaa elämää olivat toimittajan, kouluttajan ja markkinointi/viestintäalan hommat.  Olen nykyään median suurkuluttaja, lisäksi luen, mökkeilen ja harrastan sekä kesä- että talviuintia. Pieni “mummonmökki” odottaa remontointia perinnerakentamisen periaatteiden ehdoilla. 

 

Sanna Kovasiipi/IKKUNAINEN